Wigilia firmowa

Niezależnie od tego czy prowadzisz małą firmę, czy duże przedsiębiorstwo wigilia firmowa to doskonała okazja do tego, żeby zebrać pracowników przy wspólnym stole. Taki stół znajdziesz w Restauracji Stare Kino Milanówek, której przestronna sala restauracyjna mieści się we wnętrzu dawnego kina. Głównym atutem naszej sali jest jej rozmiar, który umożliwia swobodną aranżację stołów tak, aby przestrzeń odpowiadała potrzebom zarówno kameralnej, jak i wystawnej wieczerzy.

Wigilia

Jeżeli poszukują Państwo lokalu o niepowtarzalnym klimacie retro, z posiłkiem, atrakcjami i dekoracjami przygotowanymi na Państwa specjalne zamówienie, to jest właśnie tym miejscem Nasz zespół będzie czuwał nad każdym, nawet tym najmniejszym aspektem organizacji zleconego przez Państwa wydarzenia. Poniżej prezentujemy Państwu kilka propozycji kulinarnych w różnych przedziałach cenowych, mamy nadzieję, że wybiorą Państwo ofertę dla siebie.

Na zimno:

Śledź w różnych smakach: w oleju z cebulką, w sosie tatarskim, w śmietanie z jabłkiem

Sałatka z tuńczyka przekładan

Sałatka jarzynowa

Ryba faszerowana z rodzynkami w galarecie

Jajka faszerowane pieczarkami i z pastami rybnymi

Na gorąco:

Barszcz czerwony 

Pierogi z kapustą i grzybami 4 szt./o

Karp smażony saute z ziemniakami i kapustą wigilijną.

Dodatki

Kawa, herbata, sernik krakowski, strucla makowa, napoje zimne, soki – 0,5 l / os. 

Na zimno:

Śledź w różnych smakach: w oleju z cebulką, w sosie tatarskim, w śmietanie z jabłkiem

Sałatka boryny, jajko w szynce na sałatce jarzynowej

Galantyna z kurczaka

Pólmisek mięs pieczystych z sosem francuskim

Na gorąco:

Barszcz czerwony z uszkami

Zupa grzybowa z łazankami 

Pierś kurczaka zawijana ze szpinakiem i boczkiem podana z łódeczkami ziemniaczanymi i warzywami

Dodatki

Kawa, herbata, sernik krakowski, strucla makowa, napoje zimne, soki – 0,5 l / os.

Na zimno:

Karp w galarecie 

Tatar z łososia na ciemnym pieczywie 

Ryba po grecku

Śledź w oleju, w occie, w sosie tatarskim, w śmietanie z jabłkie

Jajko przepiórcze na sałatce jarzynowej

Sałatka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tartym parmezanem

Sałata grecka

Chrzan, ćwikła, grzybki marynowane

 
Na gorąco:
 

Barszcz czerwony z pierożkami postnymi

Rolada z soli ze szpinakiem na sosie limonkowym podana z gratine ziemniaczanym i purre z marchwii

 

 

Dodatki:

Soki owocowe, woda mineralna, kawa, herbata

 

Na zimno:

Karp w galarecie

Schab po warszawsku

Ryba po grecku

Koreczki śledziowe miodowe, śledz z cebulką

Jajo w szynce na sałatce jarzynowejj

Sałatka z salami i suszonymi pomidorami

Rukola z grillowanym łososiem i mozarellą

Chrzan, ćwikła, grzybki marynowane, masło

Na gorąco:
 

Zupa grzybowa z łazankami lub barszcz czerwony z uszkami 

Polędwiczki wieprzowe w musztardzie francuskiej faszerowane mozzarellą podane na grzybach duszonych z kopytkami smażonymi, brokułą oraz pomidorkami cherry lub

Filet z pstrąga w migdałach podany z ziemniaczanymi księżycami oraz warzywami

Dodatki:

Kompot z suszu, makowiec, keks, sernik, soki owocowe, woda mineralna, kawa, herbata

Na zimno:

Sandacz faszerowany z musem chrzanowym

Tatar z łososia z kaparami i cebulką

Karp w galarecie

Śledzik pod pierzynką

Sałatka pieczarkowa

Łosoś wędzony z serkiem chrzanowym zawinięty w ciasto koperkow

Sałatka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i tartym parmezanem

Rukola z łososiem grillowanym, mozarellą i vinegretem

Chrzan, ćwikła, grzybki marynowane

Na gorąco:
 

Krem z borowików z groszkiem ptysiowym lub barszcz czerwony z uszkami postnymi

Sandacz smażony podany na sosie z szyjek rakowych, purre ziemniaczane, glazurowana marchew po parysku lub pieczony łosoś w marynacie rosyjskiej na gniezdzie ze szpinaku, pomidorki cherry, brokuły i łódeczki ziemniaczane

Deser

Szarlotka na gorąco na sosie malinowym z lodami waniliowymi

Dodatki:

Kompot z suszu, keks, makowiec, sernik soki owocowe, woda mineralna, kawa, herbata

Alkohol: wino czerwone półwytrawne 200 ml lub piwo 0,5 l Żywiec

 

Na zimno:

Soczysty rostbef z sałatką z selera naciowego i sosem tatarskim 

Szczupak faszerowany z rodzynkami

Schab po warszawsku

Śledzik pod pierzynką

Befsztyk tatarski z marynowanymi grzybkami 

Deska mięs pieczystych własnego wyrobu podana z musem chrzanowy

Jajko w szynce na sałatce jarzynowej

Sałatka z salami suszonymi pomidorami

Mix sałat z gyrosem i sosem tzatziki

Chrzan, ćwikła, grzybki marynowane

Na gorąco:
 

Zupa borowikowa z łazankami lub zupa cebulowa z grzankami czosnkowymi

Kaczka pieczona po polsku z wiśniówką jabłkami i majerankiem serwowana z ziemniakami z wody, buraczkami z kumkwatem lub łosoś grillowany na sosie cytrynowym podany z ziemniaczanymi księżycami, młodą marchwią, brokułą

Deser

Malinowa ambrozja ( maliny na gorąco z lodami waniliowymi)

Dodatki:

Kompot z suszu, keks, makowiec, sernik Soki owocowe, woda mineralna,kawa, herbata

Alkohol: wino czerwone półwytrawne 200 ml lub piwo 0,5 l Żywiec

 

 

W ramach każdego menu otrzymają Państwo:

Dekorację kwiatową stołów rodzaju i w tonacji uzgodnionej wcześniej.

Profesjonalną obsługę kelnersko – kucharską podczas całego przyjęcia.

Możliwość skorzystania z własnych napojów alkoholowych (konieczna banderola oraz dowód zakupu) – za opłatą tzw. „korkowego”.